verhaal

Pijn verzachten voor kat met urineproblemen

Posted on in verhaal

Waarom kiezen onze huisdieren de slechtste tijden om medische hulp nodig te hebben? Zoals vakanties, weekends of tijdens reguliere kantooruren?

Maggie, mijn Siamese kat, nu 14 jaar, die nu bijna blind is en gewicht verliest. (Dat gebeurt wanneer katten ouder worden.) Dus om 6:30 uur op zaterdagavond begint ze te huilen en heen en weer te zwerven tussen de kamers waar de twee kattenbakken staan. Ze is duidelijk in nood. Ik wist dat ze van tijd tot tijd problemen had met het ophoesten van haarballen. Ik heb haar een haarbalbehandeling gegeven. Dat was niet haar probleem, en ze ging door met heen en weer lopen in en uit elke kattenbak. Ze kon niet worden vastgehouden of getroost en ze deed niet meer spinnen.

Oké, ik was me er behoorlijk van bewust dat haar toestand de laatste paar maanden achteruit ging, dat ze niet veel langer bij ons zou blijven. Maar het laatste dat ik wilde zien, was dat ze leed.

Ik wil eerst tegen iedereen zeggen die dit leest… Ga naar de dierenarts voor elke medische behandeling! Ik heb mijn eigen milde urinewegproblemen behandeld met een substantie in water die nooit als een infectie zou worden gediagnosticeerd. Dus met de situatie bij de hand dacht ik dat ik het op zijn minst zou kunnen proberen met Maggie.

Ik mixte 1/3 lepel D-Mannose met een beetje water en pakte mijn spuit die ik had bewaard van medicijnen voor mijn katten en vulde tot 10 cc en schoot deze in haar mond. Binnen 10 minuten stopte al het huilen en kwam ze al spinnend bij ons liggen. Ongeveer een uur later gaf ik haar nog eens 10 cc die ik had overgehouden.

Sinds een dag later heeft ze geen problemen meer gehad. Ze is terug naar haar vrolijke zelf en sliep de hele nacht prima. Soms moet je gewoon doen wat je kunt onder de omstandigheden. Helaas kun je dieren niet altijd geven waar we ons mee zouden willen behandelen, omdat veel medicijnen die wij gebruiken dodelijk zijn voor dieren, zoals aspirine of aspirine bevattende producten. Ik pleit absoluut niet om je huisdier het bovengenoemde poeder te geven, omdat het misschien niet werkt voor je huisdier en het de situatie erger kan maken. Zal ze deze verslechtering van haar zwakke lichaam overleven? Ik weet het niet zeker, maar verlichting van pijn was mijn ultieme doel. Ik leef met haar van dag tot dag en weet dat het binnenkort haar laatste dagen zullen worden. Na een aantal katten gehad te hebben en elk van hen langzaam hun einde te zien bereiken, waren sommigen goed, anderen niet. Sommigen van hen hebben geleden en sommigen hebben de dood lang proberen te vermijden. Er was maar één kat die heen ging met een laatste zucht. Ze stierf op 18-jarige leeftijd op kerstdag. Het was vredig zonder enige pijn. Konden we dat allemaal maar op die manier.