verhaal

Rouwen katten ook?

Posted on in verhaal

Sommige katten doen het erg goed als enige kat in huis. Plotseling werd Minnie, onze oudste Siamees, erg ziek en stierf aan nierfalen in 4 dagen. Op 9 januari was alles in orde en op 13 januari was ze weg. We hadden haar op 10 januari naar de dierenarts gebracht en zijn nooit meer met haar thuisgekomen.

Hoewel Minnie een veel kleinere kat was dan Maggie, regeerde ze wel. Er waren tijden dat ze elkaar konden aanvallen en dat de haren in de rondte vlogen. Maar Siamese katten houden wel van gezelschap en het werd zeer duidelijk naarmate de tijd verstreek.

We hebben allemaal Minnie erg gemist en nog steeds. We hadden min of meer vooralsnog met de gedachte ingestemd om een gezin met één kat te zijn.

Maggie huilde en was telkens op zoek naar zijn soortgenootje. We deden ons uiterste best om haar te troosten. Pakte haar op en gaven haar heel veel liefde, en veel aaien en knuffelen. Ze had niet veel tijd met mijn man doorgebracht en was ook eigenlijk mijn kat. Het interessante eraan was dat het Maggie’s keuze was om afstand te houden van mijn man. Maar nu Minnie weg was, leek ze meer ontspannen te zijn en genoot ze eigenlijk van de aandacht van hem. Dus we dachten dat ze in de taal van de kat moet zijn verteld door Minnie om bij hem weg te blijven. Met al deze extra aandacht, dachten we dat Maggie zich zou vestigen in deze nieuwe positie als nummer één en enige kat en grondig zou genieten van haar nieuwe status. Maar dit was niet het geval.

Ze huilde nog steeds heel vaak en dan riepen we haar om bij ons te komen zitten en haar te troosten. Maar nog steeds een maand later en nu werden we erg ongerust, want ze begon gewicht te verliezen. Het werd echt heel erg merkbaar en het kwam nu op het punt dat we ons zorgen maakten om haar gezondheid, we wilden niet nog een kat verliezen.

Het was nu tegen het einde van februari en niet echt een goeie tijd voor het verkrijgen van een kitten. Ik belde de fokker van wie ik Minnie en Maggie had gekocht, om te zien of ze vrouwelijke kittens had. Ze had er geen, maar ze had wel een 2-jarige kat. We waren wanhopig voor de gezondheid van Maggie, dus we gingen we op bezoek bij haar mogelijke nieuwe huisgenootje.

We waren aangenaam verrast, omdat ze zo leek op de kat die we net verloren hadden. Maar dat was waar de gelijkenis eindigde. (Maar dat is een ander verhaal!)

Maggie liet zich natuurlijk niet misleiden door de indringer! Molly, de nieuwe kat was helemaal niet blij met de situatie en vond niemand aardig. Maar haar aanwezigheid kreeg Maggie’s aandacht en leek het huilen te stoppen. Nu was het, gesis, gesis, gesis en soms een zacht gegrom.

Het duurde even voor Molly om zich aan te passen, maar al snel was haar beste vriend in het huis Maggie! Ze was zich zeker bewust en heeft gerespecteerd dat Maggie een top kat was. Missie volbracht en Maggie kwam weer wat aan. Ze had nu het beste van beide werelden. Ze had een eigen kat en alle mensen in huis voor zichzelf!