verhaal

Vervolg van de urineproblemen

Posted on in verhaal

Voordat ik verder ga met mijn verhaal, wil ik u aanraden om een waterfontein voor katten aan te schaffen, om urineproblemen bij uw kat proberen te voorkomen. Ik heb destijds veel onderzoek gedaan en veel forums gelezen om mijn kat te kunnen helpen en ik kwam elke keer de oplossing tegen om een drinkfontein aan te schaffen, die nierziektes en urineproblemen kan voorkomen. Voorkomen is beter dan genezen. Als ik hier eerder kennis over had gehad, had ik vanaf dat ze een kitten was zo’n fontein aangeschaft, wie weet wat dat voor haar had kunnen betekenen.

Onlangs schreef ik over de urineproblemen van mijn oudere kat en we vroegen ons af of ze kon overleven. We hoopten het meest op haar te redden van intense pijn. Het was een touch-and-go-situatie voor een aantal weken. Elke dag dat ze niet in en uit de kattenbak kwam, was een overwinning. We gaven haar d-mannose in de hoop dat het haar ongemak en pijn zou verminderen. Binnen 10 minuten na de eerste dosis kwam ze rustig bij ons liggen. Ik gebruikte dit zelf van tijd tot tijd en heb ontdekt dat het wonderen doet aan het begin van wat aanvoelt als een blaasontsteking. Ik heb ook ontdekt dat d-mannose zeer snel pijn verlicht. Ik nam dus de ​​gok en gebruikte het op mijn kat. Ik heb sindsdien gelezen over anderen die het bij dieren gebruiken en adviseerde het als antibiotica als eerste behandeling bij paarden.

Ik ben blij om u op de hoogte te stellen van de toestand van Maggie. Ze kreeg uiteindelijk enkele nierstenen waardoor er bloedingen optraden. Best eng voor even en we zagen hoe ze snel begon af te vallen. Bij de 14-jarige Maggie zag onze Siamese Lila point er niet erg goed uit. Haar vacht was dof geworden en we voelden dat ze er niet veel langer zou zijn.

Met een paar dagen verbetering hebben we de dosering opnieuw geprobeerd en opnieuw keerden de symptomen terug. Onze uiteindelijke dosering met behulp van d-mannose is ongeveer een kwart schep in 10 ml water, tweemaal daags toegediend. Ze heeft geen problemen meer gehad sinds twee weken tijd en komt weer op gewicht. Ze is gelukkiger en veel sterker dan voorheen aan het begin. Haar vacht is weer glanzend. Helaas is er niets veranderd met haar visie, dus we hebben nog steeds een kat die blind wordt. Het grootste deel van haar visie is verloren gegaan, maar ze komt er goed uit. Ze rammelde niet zo vaak met haar neus, ze heeft geleerd om met een beetje meer voorzichtigheid het huis te doorkruisen. Voor ons heeft het geholpen bij onze kat. Zoals altijd, neem contact op met uw dierenarts voordat u enige maatregelen zelf neemt.